vrijdag 19 april 2024
 
LSR in de P.I. te Nieuwegein

 

Op 23 maart jl. is er een LSR-opleiding niveau 2 gestart in de P.I. in Nieuwegein. De docenten waren Erik Timmerman en Hans Delfgou.

Na uitgebreide besprekingen over de organisatie zoals beveiliging, welke gedetineerden komen in aanmerking voor de opleiding en het gebruik van materialen, kon er gestart worden. Negen deelnemers waren de eerste middag aanwezig. De cursisten keken eerst vreemd op toen er olifantentikkertje gespeeld ging worden, maar al snel werd duidelijk dat deze doelgroep erg gemotiveerd was om aan de cursus deel te nemen en zich volledig in te zetten.

De stage en het assisteren bij een evenement moesten natuurlijk binnen de muren van de PI plaatsvinden. Dit leverde geen enkel probleem op. De cursisten hadden snel de stage-uren verwerkt. Het evenement was een groot voetbaltoernooi op een zondag waar andere gedetineerden aan deelnamen.

De PVB’s werden op 7 en 11 juli afgenomen. De oefengroep bestond uit de cursisten zelf en werd aangevuld met andere gedetineerden. Alle cursisten hebben hun diploma behaald. Zij hebben op donderdag 18 augustus tijdens een feestelijke avond hun diploma uitgereikt gekregen.

Tijdens de Olympische Spelen hebben de cursisten nog een evenement georganiseerd. Voor het personeel en alle gedetineerden van de PI is er een tentoonstelling over de Olympische Spelen samengesteld en werd er een quiz in de vorm van “Ren je Rot” gehouden waarbij de cursisten als spelleiders optraden. Naast de quizvragen werden er ook spelopdrachten aangeboden.

Foto: AD / Marnix Schmidt

De LSR-opleiding in de PI en het project rondom de Olympische Spelen hebben ook volop de aandacht getrokken van de media. Zo is er een journalist van het AD langs geweest en heeft RTV Utrecht opnames gemaakt.

Lees het artikel van RTV Utrecht hier.

Lees het artikel van het AD hier.

Lees het artikel van het DJI hier.
 

SPORTKALENDER
evenement aanmelden
meer